Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Στα πλαίσια της επέκτασης νέων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στα σχολεία του Δήμου (τα οποία θέλησαν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα), το Τμήμα Πρασίνου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μουζάκη Αθανάσιο, ολοκλήρωσε τη δημιουργία Λαχανόκηπου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου, στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας και στο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίων, σε συνεργασία με το προσωπικό της ΜΚΟ (Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), με τον κατάλληλο καθαρισμό και την προετοιμασία του εδάφους (φριζάρισμα με μηχάνημα του Δήμου, ενσωμάτωση λιπάσματος και αρδευτικού συστήματος, οργάνωση χώρου με κοπή κάγκελων –όπου χρειάστηκε-).




1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
                         


        


Οι Λαχανόκηποι, αποτελούνται από 10 είδη χειμερινών φυτών (μπρόκολο, κουνουπίδι, μαρούλι κλπ) αλλά και από πολλά μυρωδικά φυτά (π.χ. μαϊντανός), τα οποία υποστηρίχτηκαν με την παροχή αυτόματου ποτίσματος από το Δήμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα φυτά ήταν κυρίως έτοιμα (έγινε μεταφύτευση) και όχι σπόροι (χρησιμοποιήθηκαν και κάποιοι σπόροι κυρίως για διδακτικούς λόγους).




ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ



Η ‘σοδειά’ πρόκειται να μοιραστεί στη σχολική κοινότητα, κρατώντας στο εν τω μεταξύ, αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΘΜΙΩΝ

 



Οι εργασίες σχετικά με αντίστοιχα προγράμματα, προχωρούν και ολοκληρώνονται παράλληλα και σε άλλα Σχολεία του Δήμου μας, όπως το 2ο Δημοτικό Σχολείο
Λουτρακίου (όπου ήδη υπάρχει Οπωρώνας), το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων και το Γυμνάσιο Ισθμίων, διαμορφώνοντας ριζικά τον περιβάλλοντα χώρο των παιδιών μας, κάνοντάς τον πιο φιλικό προς αυτά.

Από το Γραφείο Πρασίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: