Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Mάγκας, τσαμπουκάς, και ειλικρινής


 



Mάγκας, τσαμπουκάς, ειλικρινής και δίκαι­ος αυτός είναι ο δήμαρχος Κορινθίων σύμφωνα με τους πιο πάνω καλοπροαί­ρετους χαρακτηρισμούς που δίνουν οι Κορίνθιοι για τον αγαπητό τους δήμαρχο. Είναι από τις λίγες φορές που η εφημερίδα μας γράφει στην πρώτη σελίδα κείμενο που αφορά σε δήμο εκτός εάν το θέμα είχε σχέση με το δήμο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων.

Ναι αγαπητοί μας αναγνώστες είναι μια αλήθεια και μια πραγματικότητα όλα αυτά τα καλά λόγια που λένε οι Κορίνθιοι για το δήμαρχο τους και το συμβούλιο του.
Ο Αλέκος Πνευματικός είναι αυτός που άλλαξε την εικόνα στο κέντρο της Κορίνθου, στην πρώτη του τετραετία. Είναι αυτός που τον πυροβολού­σαν όλοι ΜΜΕ, επαγγελματίες και μικροσυμφέ­ροντα αλλά δεν έκανε πίσω αφού είχε μαζί του τον απλό δημότη που δεν μπορούσε να κινηθεί στο κέντρο της πόλης για να ψωνίσει από τα αυτοκίνητα που ανεξέλεγκτα κυκλοφορούσαν.
Η Κόρινθος ήταν η μοναδική πόλη στη Ελλάδα που τα σπίτια και τα κτήρια δεν είχαν πρόσωπο προς την θάλασσα τώρα το κέντρο της Κορίνθου που πήρε άλλη όψη όλοι λένε μπράβο. Από την μία «άρον άρον σταύρωσον αυτόν» κι από την άλλη «ωσαννά, ωσαννά». Δυστυχώς τέτοιοι είμαστε.
Εκτός του ότι έδωσε ταυτότητα στο κέντρο της πόλης, τα έργα του στην πρώτη και τη δεύτερη θητεία που τώρα διανύει είναι πολλά. Όπως το παρκινγκ στην παραλία Αγίου Νικολάου, ο πα­ραλιακός πεζόδρομος και ποδηλατοδρόμος, με τον φωτισμό του έως την Ποσειδώνια, τα γήπεδα μπάσκετ και άθλησης στην παραλία στα λεγόμενα μπαζώματα, η ανάπλαση της πλατείας Φλοίσβου με τα σιντριβάνια της και το σήμα της πόλης ο Πή­γασος, την αναβάθμιση περιοχών όπως την περιο­χή του Αγίου Γεωργίου, την περιοχή Καλάμια, την περιοχή του συνοικισμού. Τώρα οι πληροφορίες μας είναι ότι ετοιμάζει υπόγειο παρκινγκ στην πε­ριοχή του Αποστόλου Παύλου. Θα κλείσουμε την αναφορά μας, διότι τα έργα του δημάρχου είναι
πολλά και έχουν συνέχεια, με κάτι που είναι πολύ επίκαιρο. Ο Δήμος Λουτρα­κίου Αγίων Θεοδώ­ρων λέει δεν έχουμε χρήματα και πάμε για πτώχευση. Και ο δήμος Κορινθίων έχει 10 εκατομμύ­ρια ευρώ στο Ταχυ­δρομικό Ταμιευτήριο σύμφωνα με τις καλά πληροφορημένες πη­γές μας. Τα συμπε­ράσματα δικά σας. Είχαν δίκιο οι αρχαίοι Έλλη­νες που έλεγαν «αρχή άνδρα δείκνυσι».
ΤΟ ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: