Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Γιατί ξαφνικά έκλεισαν τα στόματα; Τι συμβαίνει και δεν υπάρχουν ανακοινώσεις;

ς;


Αμφίπολη: Γιατί ξαφνικά έκλεισαν τα στόματα; Τι συμβαίνει και δεν υπάρχουν ανακοινώσεις;

Μήνες τώρα έχουν συνηθίσει τους υπεύθυνους (επικοινωνίας και μη ) της ανασκαφής στην Αμφίπολη να είναι λαλίστατοι και μάλιστα να... κατευθύνουν και το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένα σημεία του τάφου (όπως έγινε με την περιβόητη τάφρο). Τις τελευταίες δέκα ημέρες όμως δεν έχει ειπωθεί ούτε λέξη...

Υπήρξε μια φάση κατά την οποία η ανασκαφή πάγωσε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένα έργα στήριξης του μνημείου.

Οι εργασίες που έχουν να κάνουν με την αρχαιολογική έρευνα, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι ξεκίνησαν και πάλι από την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο δεν έβγαλαν... πουθενά.


Μάλιστα φαίνεται ότι εκτός από συμπέρασμα δεν υπήρξε και κανένα σπουδαίο αντικείμενο και κάπως έτσι οι υπεύθυνοι της ανασκαφής έμειναν... βουβοί.

Αντίθετα, λέγεται ότι θα υπάρξει την ερχόμενη Τετάρτη συνέντευξη Τύπου όπου θα δοθούν κάποιες απαντήσεις, κυρίως όμως για το μέλλον της ανασκαφής.


Ως τότε όμως ίσως και να υπάρξει κάποιο εύρημα που να οδηγήσει σε ένα συμπέρασμα έστω για το τι έχει συμβεί στον τελευταίο, τον νεκρικό όπως όλα δείχνουν, θάλαμο.

Ακόμη οι ερευνητές αν και έχουν φτάσει ως ένα βάθος περί τα 8,5 μέτρα (από το ύψος του θόλου) δεν έχουν εντοπίσει έδαφος σταθερό, συνεχίζουν ακόμη να ανασκάπτουν επιχωμάτωση και έτσι δεν μπορούν παρά να συνεχίζουν προς τα κάτω...

Στη συνέντευξη τύπου αναμένεται πιθανότατα να ανακοινωθεί και το ερευνητικό κέντρο που θα αναλάβει τις γεωλογικές έρευνες στο χώρο του λόφου ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει λόγος συνέχισης της ανασκαφής σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: