Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ



Του Πάνου Ηλιακόπουλου
Οι εγκληματικές πολιτικές και διοίκηση του δήμου Λουτρακίου αν έχουν επιπτώσεις σε αυτούς που τις ασκούν καλώς τις έχουν και να πληρώσουν κι από πάνω είτε ποινικά, είτε αστικά, επειδή τις θέσεις αυτές προθυμοποιήθηκαν να τις καταλάβουν, γιατί δήθεν θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία, θέλουν να προσφέρουν στον τόπο.
Γιατί όμως, για τις παραλείψεις τους θα πρέπει να πληρώσουν πολίτες που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν -κι όχι να αρπάξουν- τις ειδικές και ιδιαίτερες γνώσεις που κατέχουν στους πολίτες και την τοπική κοινωνία;
Ο λόγος τόσο για τον νυν δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη που αφορά την νυν όσο την προηγούμενη θητεία του, όσο και τον Κώστα Λογοθέτη (εικοσαετής σκυταλοδρομία) που οδηγούσαν και οδηγούν τον τόπο από το κακό στο χειρότερο.
Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι οι αιρετοί που για όλα όσα κατηγορούσαν τον προκάτοχό τους, μόλις αναλάβουν κάνουν τα ίδια και χειρότερα κι απλά διευρύνουν την καταστροφή σε κάτι που προσπαθούν να κτίσουν κάποιοι άνθρωποι, που κινούνται με ανιδιοτέλεια και έχουν ως φάρο την προσφορά.
Συνέπεια αυτής της νοοτροπίας και της αλόγιστης πολιτικής της προαναφερόμενης κατηγορίας πολιτικών είναι, οι άνθρωποι της προσφοράς, ξαφνικά για το «ευχαριστώ», να βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις και πολύ χειρότερα, να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους και τις πατρογονικές οικίες τους.
Θύμα τόσο του Γιώργου Γκιώνη, όσο και του Κώστα Λογοθέτη η πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ″Εκτός Αθηνών″ σε βάρος της οποίας έχει κινηθεί το ΙΚΑ απαιτώντας € 12.000, λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από το 2009 σε κάθε είδους επαγγελματίες που είχαν συνεργασθεί με την δημοτική εταιρεία, της οποίας αποκλειστικός σκοπός ήταν η προαγωγή αφενός του Πολιτισμού και ειδικότερα, αρχικά, υποστήριξης της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής και στην συνέχεια με την επέκταση των δραστηριοτήτων της και την λειτουργία της Μουσικής Σχολής, αφετέρου η εισαγωγή στην μουσική και η εκπαίδευση παιδιών, σε όλα σχεδόν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα. Ήταν μια πρωτοβουλία του πρώην προέδρου Μιχάλη Δρίτσα που έβγαζε το Λουτράκι από το πολιτιστικό τέλμα που το είχε παραλάβει.
Επίσης, η συνολική οφειλή και τα κεφάλαια που αξιώνονται από την πρόεδρο, λόγω οφειλών της ″Εκτός Αθηνών″ ανέρχονται ή και υπερβαίνουν τα € 20.000, ενώ εκτιμάται ότι θα σκάσει κι άλλο ένα κονδύλι το οποίο θα συνοδεύεται και από πρόστιμα.
Γιατί δεν καταβάλλονταν εισφορές και υποχρεώσεις
Η πρόεδρος δεν κατέβαλε εισφορές και υποχρεώσεις, αφενός γιατί δεν είχε άμεση γνώση - επειδή στην θέση αυτή βρισκόταν τυπικά, αφετέρου επειδή οι δήμαρχοι, γιατί έτσι ήθελαν και γούσταραν, δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα κεφάλαια στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, βάσει του προϋπολογισμού κι από εκεί να διοχετευθούν προς την εταιρεία για να αντιμετωπισθούν οι υποχρεώσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι και σήμερα που συνεχίζεται η λειτουργία της, η ″Εκτός Αθηνών″ είναι αυτή που συμβάλλει στην παραγωγή Πολιτισμού στο Λουτράκι, αφού ο Γιώργος Γκιώνης στην επανεκλογή του είχε σκοπό να τα διαλύσει όλα και τώρα ψάχνεται με τις άνευ προηγουμένου πρωτοφανούς περιεχομένου προκηρύξεις προσλήψεων, για να μπορέσει να διασώσει το Λουτράκι ένα από τα σύμβολά του, μεταξύ των οποίων ήταν και η φιλαρμονική του.
Επισημαίνεται ότι από τους πόρους της ″Εκτός Αθηνών″ το 2011 έγινε το αποκριάτικο καρναβάλι, ενώ οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ″φέσωσαν″ την εταιρεία με € 20.000 λόγω υπέρβασης δαπανών. Συνεπεία δε, της κακοδιαχείρισης και την υπέρβαση των € 20.000, θα σκάσει το προαναφερόμενο κονδύλι με τα πρόστιμα, ενώ αυτός που το δημιούργησε, κατηγορούσε τον πρόεδρο του «Προμηθέα» Νίκο Λόη, για υπεξαίρεση και ατασθαλίες, με προφανή στόχο τον αποπροσανατολισμό από την ανικανότητά τους και τις αλλότριες σκοπιμότητες. Κι αυτό γιατί ο Νίκος Λόης εν αντιθέσει με εκείνον, δεν έκανε σε ολόκληρη την θητεία του για δείγμα μία απευθείας ανάθεση, ενώ εκείνος το είχε σχοινί κορδόνι…
Ειρήσθω εν παρόδω, πρέπει να αναφέρεται, αν και ο ίδιος δεν το θέλει και κρατάει χαμηλούς τόνους, ότι ο Νίκος Λόης από την άσκηση της προεδρίας στον «Προμηθέα» έχει καλύψει από την τσέπη του δαπάνες ύψους € 60.000, για να παραχθεί Πολιτισμός. Λίγοι είναι στο Λουτράκι, αυτοί που έχουν ζημιωθεί οικονομικά, έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη, με γνώμονα την προσφορά, εν αντιθέσει με άλλους που ενεπλάκησαν στα κοινά για να ωφεληθούν. Τα κορόιδα κατ’ αυτούς, καθ’ ότι οι ίδιοι νομίζουν ότι είναι «έξυπνοι».
Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόεδρος της ″Εκτός Αθηνών″ δεν εκμεταλλεύθηκε την θέση της και τα καλλιτεχνικά προσόντα και δυνατότητές της -σπάνια για το Λουτράκι- για να κερδίσει χρήματα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια κινήθηκε με τον γνώμονα της προσφοράς για να ωφεληθούν τα νέα παιδιά στον τόπο της.
Πως διαμορφώθηκε αυτή η κατάσταση
Ο Γιώργος Γκιώνης το 2009 και 2010 δεν διέθετε τα προβλεπόμενα κονδύλια από τον δημοτικό προϋπολογισμό προς το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, με συνέπεια οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις να πρέπει να γίνουν, η ″Εκτός Αθηνών″ να πληρώνει, αλλά να μην εισπράττει, με συνέπεια να πραγματοποιούνται οι καταβολές προς τους δικαιούχους, αλλά να μην καταβάλλονται εισφορές κι άλλου είδους υποχρεώσεις.
Το 2011 ο Νίκος Λόης από την προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής Γκιώνη, στην οποία ήταν αντιπρόεδρος, παρέλαβε ως προίκα € 150.000 τα οποία επαρκούσαν και μόνον για την κάλυψη υποχρεώσεων ενός τριμήνου ως μισθοδοσία του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου και αμοιβές της ″Εκτός Αθηνών″.
Ο Πολιτισμός στο Λουτράκι στάθηκε όρθιος, γιατί με την δημιουργία του «Προμηθέα» εντάχθηκε ο πρώην ΔΟΑΛΠ που διοικούσε ο Νίκος Λόης επί εποχής Γιώργου Γκιώνη, κομίζοντας το ταμείο του με € 600.000, καθ’ ότι στον Κώστα Λογοθέτη με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» των απευθείας αναθέσεων, δεν περίσσευαν χρήματα για την λειτουργία των νομικών προσώπων.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο Νίκος Λόης κράτησε όρθιο τον Πολιτισμό, ενώ οι προκάτοχοί του έκαναν Πολιτισμό με budget άνω των € 600.000 ετησίως. Τελικά, υπέρ του Πολιτισμού στην θητεία του Κώστα Λογοθέτη συσσωρεύθηκαν, κάτι που επιβεβαίωσε και το προϊστάμενο υπουργείο, περίπου € 1,5 εκατ. τα οποία έπρεπε να καταβληθούν από τον δήμο Λουτρακίου προς τον «Προμηθέα».
Επιστρέφοντας ο Γιώργος Γκιώνης στην εξουσία και γνωρίζοντας ότι ο δήμος Λουτρακίου είναι ταπί, οι κενού εγκεφάλου σύμβουλοί του, του υπέδειξαν την διάλυση του «Προμηθέα» -τις επιπτώσεις και τα ρεζιλίκια τα ζούμε- προκειμένου να παραμείνει στην Ιάσονος το € 1,5 εκατ. και να το διαχειρισθεί κατά το δοκούν. Όσο για το προσωπικό αστεία πράγματα. Εδώ τους λείπει προσωπικό και οι άνθρωποι δημιουργούν διευθύνσεις για να μην δουλεύει κανένας!
Ακόμα και σήμερα ο Γιώργος Γκιώνης είναι παντελώς αδιάφορος και δεν δίνει δεκάρα για το γεγονός ότι εξαιτίας του κινδυνεύουν περιουσίες να κατασχεθούν, γιατί απλά είναι επικίνδυνοι, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάντια του δήμου Λουτρακίου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη εβδομάδα τον καλούσε στο τηλέφωνο ο Νίκος Λόης να του ζητήσει να εξευρεθεί ταχύτατα λύση για την πρόεδρο κι εκείνος δεν του σήκωνε το τηλέφωνο, δεδομένου ότι γνώριζε τον λόγο που τον καλούσε.
Αυτός είναι και ο λόγος, που απ’ όλους αυτούς δεν πρέπει να επανεκλεγεί κανείς, αν οι πολίτες θέλουν να δουν τον τόπο τους να προκόψει και να μεταβληθεί σε ζωντανή πόλη, από το «νεκροταφείο» που έχουν δημιουργήσει και περιφερόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: