Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η επιστήμη μίλησε: Αυτός είναι ο τρόπος για να βράσεις ένα αυγό

Το τρικ που θα σε κάνει να απογειώσεις το βραστό αυγό.


Adtech Ad

AdTech Ad

Το βραστό αυγό φαίνεται ότι είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορεί να ετοιμάσει κανείς στην κουζίνα, όμως αν το έχεις επιχειρήσει, ξέρεις και εσύ ότι δεν έχουν έτσι τα πράγματα.
Είναι πραγματικά δύσκολο να το πετύχεις τέλεια και αυτό γιατί το αυγό δεν είναι ένα ομοιογενές πράγμα αλλά δύο: κρόκος και ασπράδι. Η θερμοκρασία που χρειάζεται το ασπράδι για να φτάσει στο καλύτερο του σημείο, είναι 82 βαθμοί Κελσίου ενώ αντίστοιχα ο κρόκος θέλει λίγο χαμηλότερη, 77 βαθμούς Κελσίου.
Με δεδομένα τα παραπάνω, ο σεφ J. Kenji Lopez-Alt, έψαξε τον τρόπο για να απογειώσει το βραστό αυγό και τον βρήκε. Βασίστηκε σε όσα έχει διαπιστώσει η επιστήμη και έκανε τα πειράματα του, τεστάροντας τη συνοχή του αυγού κάθε 30 δευτερόλεπτα. Με την παρακάτω διαδικασία, πέτυχε να έχει τρυφερό ασπράδι και καλά μαγειρεμένο κρόκο. Κάνε το ίδιο!
Βάλε το αυγό στο νερό και άφησε το να βράσει για 30 δευτερόλεπτα. Μετά βάλε πάγο για να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία, άσε το νερό να ξαναπάρει βράση και μαγείρεψε για 11 λεπτά στους 88 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: